INFOPAKETTI

Tälle sivulle on kerätty kaikki tiedot Kids Escape ja Family Escape -peleistä. Tutustuthan sivuun huolella! Vastaamme myös mielellämme kysymyksiisi sähköpostitse kids@exitroomhelsinki.com. Voit myös soittaa meille, tel. +358 46 526 4795 (ma-pe klo. 12-18, la klo. 9-20 ja su klo. 12-15). Kiireellisissä asioissa sähköposti tavoittaa nopeasti.

Pelit 

Peliteemat

Kids Escape -pelejä löytyy kolme teemaa: Kultaisen aarrekammion salaisuus (Eurantien toimipiste) sekä Mysteerisirkus  ja Viidakko (Mäkelänkadun toimipiste). Kaikista Kids Escape -teemoista löytyy kaksi identtistä huonetta. Yhteensä pelit voidaan varata kerrallaan Mäkelänkadun toimipisteestä siis 24 henkilölle (Mysteerisirkus, 2 x 6 hlö, Viidakko 2 x 6 hlö). Myös Kultaisen aarrekammion salaisuus – huoneesta löytyy kaksi identtistä peliä (2 x 6 hlö).

Huoneet ovat haastavuudeltaan samantasoisia ja yhtä suosittuja – suosittelemme kysymään synttärisankarin mielipidettä peliä varatessa! 🙂

Usein kysyttyä teemoista:

  • Mikään huoneistamme ei sisällä kovia ääniä, kauhuelementtejä eikä eläviä tai täytettyjä eläimiä
  • Lapsia ei lukita huoneeseen, ja huoneesta voi poistua tarvittaessa
  • Lapsille, jotka eivät puhu hyvin suomea, suosittelemme erityisesti Kids Escape Viidakko -huonetta. Huone on varattavissa ruotsin- ja englanninkielisin tekstein. Tiedustelethan pelin saatavuutta ruotsiksi jo ennen varausta.

 

Pelin sisältö ja rakenne

Kids Escape -pelit ovat hauskoja ja jännittäviä pelejä, jotka on suunniteltu siten, että 8-13-vuotiaat pärjäävät niissä keskenään. Pelit sisältävät useamman erilaisen tehtävän, jotka ratkaistaakseen pelaajien tulee etsiä, löytää, oivaltaa ja yhdistellä asioita yhdessä tiimin kanssa. Tiimi pääsee ratkaisemaan huoneissa yhdessä arvoituksia sekä luovuutta ja loogista päättelyä vaativia tehtäviä, etsimään piiloja ja avaamaan lukkoja.

Yksi Kids Escape -peli koostuu kahdesta kierroksesta, joissa on molemmissa 30 min. aikaa suorittaa haaste. Kierrosten välissä on pieni tauko, jonka aikana huonetta muutetaan seuraavaa kierrosta varten. Kierrokset ovat erilaiset ja huoneen tarina jatkuu toisella kierroksella. Huoneiden 30 minuutin pelit muodostavat yhdessä kokonaisuuden ja yhtenäisen tarinan. Teeman vaihto kesken pelin (esim. 30 minuuttia Viidakkoa ja 30 minuuttia Mysteerisirkusta) ei ole valitettavasti mahdollista.

Pelin ohjaus

Paikalla on koko synttäreiden ajan ohjaaja, joka auttaa ja neuvoo tarvittaessa. Koska kyseessä on ns. Escape Room -arvoitushuone, on peli suunniteltu niin, että lapset pärjäävät keskenään – ohjaaja ei siis ole lasten kanssa huoneessa vaan ohjaa peliä kameroiden välityksellä huoneiden ulkopuolelta. Lapset saavat kattavan opastuksen huoneessa toimimiseen ennen pelejä ja ohjelmaa ja tekemistä riittää niin peleissä kuin pelien välissä tauollakin.

Huomaathan, että vastuussa olevan aikuisen tulee olla pelien ajan lähettyvillä ongelmatilanteita varten. HUOM. Lapset ovat aina mukana tulevan aikuisen, eivät peliohjaajan vastuulla. Mikäli aikuinen haluaa, voi hän osallistua peliin – emme kuitenkaan suosittele tätä pelidynaamisista syistä.

Turvallisuus

Pelimme ovat valvottuja, täysin turvallisia arvoitushuoneita, eikä huoneiden ovia lukita missään tilanteissa. Pelaajat voivat poistua huoneesta halutessaan. Ohjaaja valvoo peliä videokameroiden ja mikrofonin välityksellä ja antaa pelaajille tarkan ohjeistuksen ennen peliä. Kaikissa tiloissamme on pelastusviranomaisen vaatima pelastussuunnitelma, poistumistieopastus sekä laaja alkusammutuskalusto ja varauloskäynti. Ohjaajamme ovat koulutettuja toimimaan onnettomuustilanteessa. Otathan yhteyttä, mikäli pelien turvallisuus askarruttaa – neuvomme mielellämme!

Kieli- ja lukutaito

Kids Escape -huoneet ovat tällä hetkellä pelattavissa suomen kielellä. Pelit sisältävät kuitenkin melko vähän tekstiä, joten niissä pärjäävät myös vasta lukemaan oppineet. Kids Escape Viidakko on pelattavissa myös ruotsiksi ja englanniksi. Olethan yhteydessä etukäteen ennen varausta, mikäli toivot peliä ruotsiksi. Jos pelaamaan on tulossa useampi lapsi, joka ei osaa vielä lukea, suosittelemme, että mukaan tulee aikuinen auttamaan.

Peliin valmistautuminen

Peliin ei tarvitse valmistautua etukäteen – riittää, kun koko ryhmä on paikalla täsmällisesti 10 minuuttia ennen pelin alkua. Ettehän ole paikalla tätä ennen. Pelin ohjaaja antaa pelin alussa kaikki tarvittavat neuvot ja auttaa pelaajia pelin aikana. Vaatetuksella ei ole väliä – toki erilaiset teemaan sopivat asusteet ovat hyvin tervetulleita!

Varaus ja maksaminen

Varaaminen, muutokset ja yhteystiedot

Pelimme ovat varattavissa nettisivuiltamme osoitteesta http://www.kidsescape.fi/huoneet/. Synttäripakettimme on puolestaan varattavissa osoitteesta http://www.kidsescape.fi/synttarit/.

Vastaamme myös mielellämme kysymyksiisi sähköpostitse tai puhelimitse. Voit soittaa meille maanantaista perjantaihin klo. 11-19 välisenä aikana, lauantaisin klo. 9-20 ja sunnuntaisin 12-15 tel. +358 46 526 4795. Kiireellisissä asioissa sähköposti tavoittaa nopeasti.

Jos olette varanneet kaksi Kids Escape -huonetta 7-12 henkilölle, mutta osallistujamäärä laskee kuuteen tai sen alle, ilmoitattehan asiasta meille etukäteen. Jos huoneiden määrää ei ole tarpeen muuttaa, ei osallistujamäärän muutoksista tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Olethan yhteydessä meihin sähköpostitse, mikäli haluat muuttaa varauksen ajankohtaa tai perua sen. Tämä onnistuu maksutta 72 tuntia (3 vrk) ennen varauksen ajankohtaa. Mikäli ette peruuta peliä ajoissa, perimme varauksesta 40 euron maksun. Mikäli ette saavu paikalle ettekä ilmoita asiasta, veloitamme ryhmältänne 100 % pelin hinnasta.

Hinnat

Kaikkien Kids Escape -pelien hinta on maanantaista lauantaihin 99 € / 1 huone (2-6 hlö) ja 139 € / 2 identtistä huonetta (7-12 hlö). Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä pelien hinta on 139 € / 1 huone (2-6 hlö) ja 159 € / 2 identtistä huonetta (7-12 hlö).

Family Escape -pelien hinta on maanantaista lauantaihin 99 € ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 139 €.

Juhlatilan hinta on maantaista lauantaihin 49 € ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 69 €.

Pyhähinnat ovat voimassa seuraavina päivinä: Loppiainen, pitkäperjantai, 1. pääsiäispäivä, 2. pääsiäispäivä, vappu, helatorstai, helluntai, pyhäinpäivä, itsenäisyyspäivä, tapaninpäivä.

Lahjakortit

Meiltä on saatavissa myös lahjakortteja! KIDS+FAMILY ESCAPE -lahjakortti on upea lahjaidea paitsi koko perheelle, myös syntymäpäiväsankarille, kummilapselle tai vaikkapa koulunsa päättävälle! KIDS+FAMILY ESCAPE -lahjakortti (99 €) on käytettävissä kaikkiin 2-6 hlö:n peleihin seuraavissa huoneissa: KIDS ESCAPE Viidakko, Mysteerisirkus, Kultaisen aarrekammion salaisuus SEKÄ Omituisen herra Knollin maaginen maailma family, Miljoonaperintö Family, Pikaloma Karibialla Family. Lahjakortti on voimassa maanantaista lauantaihin, ei sunnuntaisin eikä pyhäpäivinä. Lahjakortti aktivoituu järjestelmässä maksun siirryttyä tilille, jonka jälkeen lahjan saaja voi varata toivomansa peliajan netissä.

Tilaa lahjakortti

Lahjakortin lunastus: Lahjakortin koodi syötetään aivan varausvaiheen alussa ”voucher”-kenttään. Jos järjestelmä ei hyväksy koodiasi tai unohdat syöttää koodin, otathan yhteyttä meihin sähköpostitse. Mainitsethan viestissäsi lahjakorttiin merkityn lahjan saajan nimen sekä koodin. Huomaathan, että Elämyslahjakortin koodia ei syötetä voucher-kenttään.

 

Maksuvälineet

Pelin voi maksaa paikan päällä kortilla, lahjakortilla tai Elämyslahjakortilla. Hyväksymme yleisimmät korttimaksuvälineet. Ei käteismaksua. Käytössä on myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä -kortti, Edenredin virikesetelit ja -kortti sekä ePassi. Huomioithan, että lasten pelejä ei voi maksaa virike-eduilla, sillä ne ovat henkilökohtaisia veroetuja. 

Yritysasiakkaille voimme lähettää myös laskun. Toimitathan laskutustiedot etukäteen.

Exit Room Helsingin lahjakortit sekä Elämyslahjakortit ovat voimassa maanantaista lauantaihin, eivät sunnuntaisin eikä pyhäpäivisin.

 

Elämyslahjakortit

Meillä voit maksaa Elämyslahjakortilla! Riittää, kun tuot voimassa olevan lahjakorttisi mukana peliin ja näytät sen peliohjaajalle. Huom. Elämyslahjat ovat ulkopuolinen palveluntarjoaja, eikä ko. lahjakorttien koodeja syötetä varausvaiheessa varausjärjestelmään! Voit mainita Elämyslahjakortin koodin kuitenkin Elämyslahjakortin koodi -kentässä varausvaiheessa.

Exit Room Helsingin lahjakortit sekä Elämyslahjakortit ovat voimassa maanantaista lauantaihin, eivät sunnuntaisin eikä pyhäpäivisin. Jos haluat kuitenkin lunastaa Exit Room Helsingin lahjakortin tai Elämyslahjakortin sunnuntaina tai pyhäpäivänä, veloitetaan paikan päällä pelin hinta – lahjakortin arvo. Esim. neljän henkilön eli 110 € arvoisen Elämyslahjakortin haltija maksaa sunnuntain yhden huoneen pelistä erotuksen 139 € – 110 € = 29 €.

Lunastathan Elämyslahjakorttisi Exit Room Helsingin peliin ennen peliin tuloasi. Elämyslahjat auttavat sinua mielellään lunastamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Synttärit 

Juhlatila

Mikäli olette varanneet juhlatilan (49 €/45 Min), on se käytössänne 45 minuuttia pelien jälkeen. Juhlatilaa pääsee valmistelemaan pelien loppupuolella noin 15 minuuttia ennen juhlatilavarauksen alkua. Tila on valmiiksi koristeltu ja istumapaikkoja on kaikille pelaajille riittävästi. Pyydämme teitä ystävällisesti jättämään tilan sellaiseen kuntoon, että seuraava ryhmä voi sinne siirtyä – laitattehan roskat siis roskiin! Tiskauksen hoidamme mielellämme puolestanne. Synttärikutsu on ladattavissa osoitteesta http://www.kidsescape.fi/synttarit/.

Lainaamme juhlatilan varaajille mielellämme ruokailuvälineet käyttöön. Synttäritilasta löytyy: mikroaaltouuni, haarukoita, veitsiä, lusikoita, lautasia, laseja, mukeja, mehukannuja, eri kokoisia kippoja ja kulhoja mm. karkeille, sipseille, dipille jne. sekä kakkulautanen- ja lapio. Tulitikut kynttilöitä varten annetaan aikuisen käyttöön pyydettäessä. Mäkelänkadun tiloistamme (Viidakko+Mysteerisirkus) löytyy lisäksi jääkaappipakastin. Eurantien (Kultaisen aarrekammion salaisuus) tiloissa käytettävissä on jääkaappi, mutta ei pakastinta.

Astiavalikoima on runsas ja astioita riittää varmasti jokaiselle. Astiavalikoimasta löytyy erilaisia, pääosin muovisia juhla-astioita. Mukien tilavuus on noin 230-250 ml ja matalien astioiden halkaisija noin 20 cm

.

 

 

 

Isot ryhmät

Varattavissa ovat seuraavat vaihtoehdot eri kokoisille tiimeille:

2-6 lasta, 99 € 1 huone (1 x Kids Escape Viidakko TAI 1 x Kids Escape Mysteerisirkus TAI 1 x Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus)
7-12 lasta, 139 € 2 huonetta (2 x Kids Escape Viidakko TAI 2 x Kids Escape Mysteerisirkus TAI 2 x Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus)
13-17 lasta, 139 € + 99 € = 238 € 3 huonetta (esim. 2 x Kids Escape Viidakko JA 1 x Kids Escape Mysteerisirkus)
18-24 lasta, 139 € + 139 € = 278 € 4 huonetta (2 x Kids Escape Viidakko JA 2 x Kids Escape Mysteerisirkus)
25-30 lasta, 139 € + 139 € + 99 € = 377 € 5 huonetta (2 x Kids Escape Viidakko JA 2 x Kids Escape Mysteerisirkus JA Miljoonaperintö Family)
Synttäreiden kesto

Pelien kesto on n. 70 minuuttia. Kaikkien osallistujien tulee olla paikalla täsmällisesti 10 minuuttia ennen pelin alkua. Tätä aikaisemmin emme valitettavasti pysty ottamaan osallistujia tiloihimme. Jos olette varanneet pelkät pelit esimerkiksi klo. 14.00, voi lapset tulla hakemaan klo. 15.10.

Jos olette varanneet pelien jälkeen myös juhlatilan, on kesto n. 2 tuntia. Esimerkiksi klo. 14.00 alkaville synttäreille tulee saapua klo. 13.50 ja hakijat voidaan kutsua paikalle n. klo. 15.50.

Synttärikutsut

Synttärikutsun voit ladata täältä:

Viidakko

Kultaisen aarrekammion salaisuus

Mysteerisirkus

Huom. Kaikkien synttärivieraiden tulee olla paikalla 10 minuuttia ennen pelien alkua. Synttäreiden kestoksi voit merkitä 2 tuntia. Esim. klo. 14 peli alkaa alustuksella klo. 13.50 ja hakijat voidaan kutsua paikalle klo. 15.50.

Sijainti ja tilat 

Aukioloajat ja tiloihin tutustuminen

Kids Escape Mysteerisirkus, Kids Escape Viidakko ja Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus -pelit ovat varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 11.00/12.30/14.00/15.30/17.00/18.30.

Pikaloma Family on varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 11.00/12.30/14.00/15.30/17.00/18.30 ja 20.00.

Miljoonaperintö Family on varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 10.45/12.15/13.45/15.15./16.45/18.15/19.45.

Erikoisryhmä Family sekä ja Omituisen herra Knollin maaginen maailma ovat varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 10.30/12.00/13.30/15.00/16.30/18.00/19.30

TÄRKEÄÄ: Ohjaaja päästää ryhmän sisään 10 minuuttia ennen pelejä. Ettehän siis tule paikalle liian aikaisin, vaan täsmällisesti 10 minuuttia ennen pelin alkua. Soitattehan ovikelloa tullessanne.

Huomaathan, että tilojemme ovet ovat lukossa. Tiloissamme on ohjaaja vain varattujen pelien aikaan. Varaathan pelin etukäteen.

Olemme seuraavina juhlapäivinä kiinni: uudenvuodenpäivä, juhannuspäivä, jouluaatto, joulupäivä, vapunpäivä. Muina juhlapäivinä olemme auki. Virallisina pyhäpäivinä voimassa ovat pyhähinnat.

Peleihimme tutustuminen etukäteen ei ole valitettavasti pelien luonteen takia mahdollista. Kuvia tiloistamme löydät tältä sivulta.

 

Esteettömyys

Tilamme eivät valitettavasti ole täysin esteettömiä. Ohjaajamme kuitenkin avustavat mielellään liikkumisessa. Otathan meihin rohkeasti yhteyttä kulkemiseen liittyvissä kysymyksissä!

Mäkelänkadun toimipisteessä kulku tiloihin onnistuu hissillä, johon siirrytään kahden askelman kautta. Kids Escape Viidakko -huoneet eivät sisällä esteitä tai portaita. Kids Escape Mysteerisirkus ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille pelaajille. Eurantien toimipisteessä on kulku ”Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus” -huoneeseen portaiden kautta. Itse huone on esteetön. Koko perheen peleistämme Pikaloma Karibialla – sekä Omituisen herra Knollin maaginen maailma- huoneet eivät valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille. Miljoonaperintö- sekä Erikoisryhmä Helsinki -huoneet ovat suurelta osin esteettömiä.

Huoneiden sijainti

Kids Escape Viidakko, Kids Escape Mysteerisirkus ja Family-pelit Miljoonaperintö, Erikoisryhmä ja Omituisen herra Knollin maaginen maailma sijaitsevat Helsingin Vallilassa osoitteessa Mäkelänkatu 54 B, 2. kerros. Olethan tarkkana, että ryhmänne tulee oikeaan osoitteeseen B-rappuun – ei siis A-rappuun!

Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus ja Pikaloma Karibialla Family sijaitsevat niin ikään Vallilassa osoitteessa Eurantie 2.

Pysäköinti ja liikenneyhteydet

Paikalle on hyvät julkiset kulkuyhteydet – vieressä (Kids Escape Viidakko ja Mysteerisirkus ja Miljoonaperintö, Erikoisryhmä sekä Omituisen herra Knollin maaginen maailma: Mäkelänrinteen pysäkki, Pikaloma Karibialla ja Kids Escape Kultaisen aarrekammion salaisuus: Hauhontien pysäkki) pysähtyvät mm. bussit 64, 65, 66, 67, 72, 614, 615, 623 ja 633. Talojen edustalla on myös julkisia pysäköintipaikkoja (huom. arkisin maksullinen pysäköinti). Ilmaisia paikkoja löytyy muutaman sadan metrin päästä Lemuntieltä ja Elimäenkadulta.