USEIN KYSYTTYÄ

Missä huoneet sijaitsevat?

Kids Escape Taikahuone, Viidakko ja Miljoonaperintö sijaitsevat Helsingin Vallilassa osoitteessa Mäkelänkatu 54 B, 2. kerros. Olethan tarkkana, että ryhmänne tulee oikeaan osoitteeseen B-rappuun – ei siis A-rappuun! Ovessa lukee isolla Exit Room Helsinki sekä Eiran langat.

Pikaloma Karibialla Family sijaitsee niin ikään Vallilassa osoitteessa Eurantie 2.

Kids Escape Kuuraketti ja Outo auto sijaitsevat Vallilassa osoitteessa Inarintie 6.

 

Milloin pelinne alkavat ja mitä ne maksavat?

Kids Escape Taikahuone ja Viidakko -pelit ovat varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 11.00/12.30/14.00/15.30/17.00/18.30. Kids Escape Kuuraketti, Outo auto sekä Pikaloma Family ovat varattavissa maanantaista sunnuntaihin klo. 10.30/12.00/13.30/15.00/16.30/18.00 ja 19.30, Miljoonaperintö Family 15 minuuttia edellämainittujen aikojen jälkeen. Ohjaaja päästää ryhmän sisään 10 minuuttia ennen pelejä. Ettehän siis tule paikalle liian aikaisin, vaan täsmällisesti 10 minuuttia ennen pelin alkua.

Kaikkien Kids Escape ja Family Escape -pelien hinta on maanantaista lauantaihin 99 € / 1 huone (2-6 hlö) ja 139 € / 2 huonetta (7-12 hlö). Sunnuntaisin ja arkipyhisin pelien hinta on 139 € / 1 huone (2-6 hlö) ja 159 € / 2 huonetta (7-12 hlö).

Juhlatilan hinta on maantaista lauantaihin 49 € ja sunnuntaisin ja arkipyhisin 69 €.

Varaathan pelin etukäteen.

Mikä on synttäreiden kesto?

Pelien kesto on n. 70 minuuttia. Jos olette varanneet pelkät pelit esimerkiksi klo. 14.00, voi lapset tulla hakemaan klo. 15.10. Jos olette varanneet pelien jälkeen myös juhlatilan, on kesto n. 1 h 45 minuuttia.

Miten pääsen paikalle? Entä mihin voin jättää auton?

Paikalle on hyvät julkiset kulkuyhteydet – vieressä (Kids Escape ja Miljoonaperintö: Mäkelänrinteen pysäkki, Kids Escape Kuuraketti ja Outo Auto: Vallilan kirjaston pysäkki, Pikaloma Karibialla: Hauhontien pysäkki) pysähtyvät mm. bussit 64, 65, 66, 67, 72, 614, 615, 623 ja 633. Talojen edustalla on myös julkisia pysäköintipaikkoja (huom. arkisin maksullinen pysäköinti). Ilmaisia paikkoja löytyy muutaman sadan metrin päästä Lemuntieltä ja Elimäenkadulta.

Saako aikuinen tulla mukaan pelaamaan?

Kyllä saa. Kids Escape -pelit on suunniteltu siten, että 8-13 -vuotiaiden ryhmä pärjää niissä itsenäisesti ilman aikuisen apua. Yhden aikuisen tulee kuitenkin olla lähettyvillä ongelmatilanteita varten. Mikäli aikuinen haluaa, voi hän toki osallistua peliin. HUOM. Lapset ovat aina mukana tulevan aikuisen, eivät peliohjaajan vastuulla.

Miten pelin voi maksaa?

Pelin voi maksaa paikan päällä kortilla tai laskulla tai vaihtoehtoisesti myös käteisellä. Suosittelemme ensisijaisesti korttimaksua. Hyväksymme yleisimmät maksuvälineet. Huomioithan, että lasten pelejä ei voi maksaa kulttuuri- ja liikuntaseteleillä, sillä ne ovat henkilökohtaisia veroetuja.

Tallennetaanko lasten peli videolle?

Peliin kuuluu, että peliohjaaja seuraa peliä kameroiden välityksellä ja antaa ryhmälle vihjeitä. Kameramme eivät kuitenkaan ole nauhoittavia eikä pelejä missään tapauksessa tallenneta.

Minkälaista kieli- ja lukutaitoa pelaajilta vaaditaan?

Kids Escape -huoneet ovat tällä hetkellä pelattavissa suomen kielellä. Pelit sisältävät kuitenkin melko vähän tekstiä, joten niissä pärjäävät myös vasta lukemaan oppineet. Kids Escape Viidakko on pelattavissa myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lukitaanko pelaajat huoneeseen?

Ei. Vaikka kyseessä on escape room -tyylinen pakohuonepeli, eivät ovet ole turvallisuussyistä missään vaiheessa lukittuina.

Voinko tulla tutustumaan huoneeseen etukäteen?

Peleihimme tutustuminen etukäteen ei ole valitettavasti pelien luonteen takia mahdollista. Huomioithan myös, että paikalla on ohjaaja ainoastaan aikoina, joina on tehty varauksia. Kuvia huoneistamme löydät täältä.

Pitääkö peliin valmistautua jollakin tavalla?

Ei tarvitse. Pelin ohjaaja antaa pelin alussa kaikki tarvittavat neuvot ja auttaa pelaajia pelin aikana. Vaatetuksella ei ole väliä – toki erilaiset taika-asusteet ovat hyvin tervetulleita!

Pelaajia olisi tulossa enemmän kuin 24 hlö - miten toimimme?

Voimme varata Kids Escape -huoneiden rinnalle Miljoonaperintö Family -huoneen (max. 6 hlö), joka sijaitsee samoissa tiloissa osoitteessa Mäkelänkatu 54 B (2. kerros). Tarjoamme pelin Kids Escape -huoneen varaajille tarjoushintaan 100 € (norm. 135 € / 6 hlö).

Milloin voin tulla valmistelemaan juhlatilaa?

Jos olet varannut juhlatilan pelien jälkeen, voit valmistella tilaa n. 15 minuuttia ennen pelien loppua. Jos olet varannut juhlatilan pelejä ennen, voit saapua paikalla 10 minuuttia ennen juhlatilavarauksen alkua. Pyydämme jättämään juhlatilan sellaiseen kuntoon, että seuraava ryhmä voi tulla sinne ryhmänne jälkeen. Keräättehän siis roskat roskikseen. Me huolehdimme mielellämme tiskauksesta!

Tuomme juhlatilaan omat herkut. Mitä ruokailuvälineitä teiltä löytyy?

Lainaamme juhlatilan varaajille mielellämme ruokailuvälineet käyttöön. Synttäritilasta löytyy: mikroaaltouuni, haarukoita, veitsiä, lusikoita, lautasia, laseja, mukeja, mehukannuja, eri kokoisia kippoja ja kulhoja mm. karkeille, sipseille, dipille jne. sekä kakkulautanen- ja lapio. Mäkelänkadun tiloistamme (Viidakko+Taikahuone) löytyy lisäksi jääkaappipakastin.

Minkälaisia huoneenne ovat?

Kids Escape -pelejä löytyy neljä teemaa: Taikahuone ja Viidakko (Mäkelänkadun toimipiste) sekä Kuuraketti ja Outo auto (Inarintien toimipiste). Taikahuone ja Viidakko -huoneita on kaksi identtistä kappaletta. Yhteensä pelit voidaan varata kerrallaan siis 24 henkilölle (Taikahuone 2 x 6 hlö, Viidakko 2 x 6 hlö).

Huomioithan, että Kids Escape Kuuraketti ja Outo auto -huoneista löytyy kutakin vain yksi kappale (max. 6 hlö).

Kaikkiin huoneisiin mahtuu kerrallaan kuusi pelaajaa.

Kids Escape -pelit ovat hauskoja ja jännittäviä pelejä, jotka on suunniteltu siten, että 8-13-vuotiaat pärjäävät niissä keskenään. Pelit sisältävät useamman erilaisen tehtävän, jotka ratkaistaakseen pelaajien tulee etsiä, löytää, oivaltaa ja yhdistellä asioita yhdessä tiimin kanssa. Tiimi pääsee ratkaisemaan huoneissa yhdessä arvoituksia sekä luovuutta ja loogista päättelyä vaativia tehtäviä, etsimään piiloja ja avaamaan lukkoja.

Paikalla on koko synttäreiden ajan ohjaaja, joka auttaa ja neuvoo tarvittaessa.

Mistä löydän synttärikutsun?

Synttärikutsun voit ladata täältä:

Taikahuone

Viidakko

Outo auto + Kuuraketti

Synttäreiden kestoksi voit merkitä 1 tunti 45 minuuttia.